20CrMoTi Nitriding Gear Gear Steel

Oțelul cu angrenaje este un termen general pentru oțelul folosit la fabricarea angrenajelor, precum angrenajele vehiculelor, angrenajele industriale, angrenajele medicale (utilizate pentru curățarea vaselor de sânge cerebral ale pacienților cu infarct cerebral) și angrenajele utilizate pentru generatoarele hidraulice. Acest tip de oțel oferă, de obicei, rezistență bună, duritate și rezistență după tratamentul termic în conformitate cu cerințele de utilizare, sau suprafața este rezistentă la uzură, iar miezul are rezistență bună la impact și impact. Materialele de fabricare a angrenajelor sunt, de obicei, din oțel temperat, oțel stins, oțel stins carburizat și oțel nitridant.

gear steel bar

Oțelul 20CrMoTi este un tip de oțel din aliaj cu conținut scăzut de carbon, care este utilizat pe scară largă în angrenaje cu rezistență bună și rezistență și rezistență mai mare, pentru a satisface cerințele de rezistență la uzură, rezistență la coroziune și rezistență la oboseală ridicată a suprafeței angrenajului, în general au nevoie de un tratament de suprafață, ca nitrurare și pre-oxidare. Scopul tratamentului de oxidare după nitrurare este acela de a forma un strat dur de întărire compozit negru, dominat de tetroxid de fier, pentru a îmbunătăți rezistența la uzură, rezistența la coroziune și auto-lubrifierea oțelului.

Oțelul structural temperat obișnuit, cum ar fi 42CrMo4 , 35CrMoV, 25Cr2MoV și alte materiale pot fi, de asemenea, utilizate pentru a face unelte de nitrurare. Oțelul cu angrenaje 20CrMnTi este în mod obișnuit în conformitate cu standardele fostei uniuni sovietice din China conform GB / T 3077, GB / T 5216-2014 și GB / T 33160-2016 (angrenaje pentru generarea de energie eoliană). Tabelul de mai jos arată mai jos compoziția chimică și proprietatea mecanică.

 

Compoziție chimică (GB / T 3077)

C

Si

Mn

Cr

Ti

0,17 ~ 0,23

0,17 ~ 0,37

0,80 ~ 1,10

1,00 ~ 1,30

0,04 ~ 0,10


Proprietate mecanică (GB / T 3077)

20CrMnTi Dimensiune goală a eșantionului (mm)

15

Tratament termic (℃)

Prima stingere (răcire cu ulei)

880

Al doilea stingere (răcire cu ulei)

870

Temperare (răcire apă / aer)

200

Proprietate fizică

Rezistența la tracțiune MPa

≥1080

Puterea de randament MPa

≥850

Alungirea după pauză%

≥10

Reducerea suprafeței%

≥45

Lucrări de absorbție a impactului J

≥55

Duritate la livrare, HBS

≤217


Pentru a răspunde cerințelor de duritate ridicată a suprafeței angrenajului și rezistență ridicată a miezului, oțelul cu angrenaje utilizează de obicei oțel cu conținut redus de carbon cu 0,15% ~ 0,25% din conținut de carbon, ceea ce este convenabil pentru tratarea la suprafață sau la nitrurare. Avem la dispoziție o mulțime de oțeluri aliate cu conținut redus de carbon sub formă de placă, țeavă, sârmă și bobine de vânzare. Mai multe aplicații, contactați-ne pentru informații complete de la reprezentantul nostru de servicii pentru clienți.