Clasificarea cilindrilor de gaz uzual în conformitate cu mediul

Cilindri se referă la vasul de presiune transportabil care, în condiții normale (- 40 ~ 60 ℃) presiune nominală de lucru gonflabilă, de 1,0-0,30 mpa (masa) și capacitate nominală de 0,4-1000 l gaz permanent, gaz lichefiat și gaz dizolvat . Buteliile de gaz pot fi împărțite în următoarele trei categorii în funcție de starea fizică a mediului.

gas cyinder

1. Butelii permanente de gaz

Temperatura critică, care sub gaz de 10 ℃ este cunoscută drept gaze permanente, cilindrii permanenți de stocare a gazului sunt numiți și cilindri cu gaz permanent. Cum ar fi buteliile care stochează oxigen, azot, aer, monoxid de carbon și gaze inerte. Seria standard de presiune standard folosită este de 15 MPa, 20 MPa, 30 MPa.

 

2. Butelii de gaz lichefiat

Gazul care este egal cu temperatura critică sau mai mare de -10 ℃, este starea de gaz la temperatura camerei sau presiune în fază gazoasă, poate fi transformată în lichid după presiune și răcire. În aceste gaze, unele au o temperatură critică mai ridicată (peste 70 ° C), cum ar fi hidrogen sulfurat, amoniac și gaz propan, gaz petrolier lichefiat, cunoscut ca temperatura critică ridicată a gazului lichefiat, cunoscut și ca gaz lichefiat cu presiune joasă. Buteliile în care sunt depozitate aceste gaze sunt cilindrii de gaz lichefiat de joasă presiune. La temperatura ambiantă, gazul lichefiat la presiune joasă este întotdeauna în starea de coexistență a fazei gaz-lichid, iar presiunea fazei gazoase este presiunea de vapori de saturație a gazului la temperatura corespunzătoare. Conform temperaturii maxime de lucru de 60 ℃, presiunea saturată a vaporilor de toate temperaturile critice ridicate ale gazului lichefiat este sub 5 MPa. Acest tip de gaz de umplere cu cilindree de joasă presiune disponibil. Presiunea sa standard este de 1.0Mpa, 1.6Mpa, 2.0Mpa, 3.0Mpa, 5.0Mpa.

 

3. Cilindru de gaz dizolvat

Cilindrul de gaz dizolvat este dedicat depozitării acetilenelor. Deoarece acetilena este extrem de instabilă, în special sub presiune ridicată, este ușor de polimerizat sau de descompus. Acetilenă lichefiată este ușor de provocat explozie, deci nu poate fi umplută cu gaz comprimat. Acetilena trebuie să fie dizolvată într-un solvent (acetonă utilizat în mod obișnuit) și umplută cu materiale poroase (cum ar fi materiale poroase cu silicat de calciu) ca absorbant. Presiunea maximă de lucru a cilindrului de gaz dizolvat nu este în general mai mare de 3,0mpa, plătită pentru siguranță. De exemplu, scurgerea acetonului în cilindrul acetilenic va cauza electricitatea statică în cilindrul acetilenic, rezultând arderea, explozia și creșterea consumului de acetonă.

 

Buteliile de oxigen și hidrogen utilizate pentru sudarea și tăierea cu gaz sunt cilindrii permanenți de gaz, cilindrii de acetilă de gaz sunt cilindrii de gaz dizolvați, iar buteliile de gaz din petrol sunt butelii de gaze lichefiate. Acești cilindri, care stochează gaze inflamabile, explozive, otrăvitoare și foarte corozive, sunt mai complicate decât alte vase sub presiune din cauza mediilor lor de mișcare și de reumplere. Odată ce cilindrul de gaze explodează sau scurgeri, acesta provoacă adesea incendii sau otrăviri, provocând daune grave materiale, pierderi de vieți omenești și poluarea mediului. Pentru a asigura utilizarea în condiții de siguranță a buteliilor de gaz, în plus față de cerințele generale ale recipientelor sub presiune, există diferite cerințe de depozitare pentru diferite gaze.