Principalele JIS Standard de aliaj din oţel materiale pentru structura


Aliaj de oţel este fier based cu elemente adăugate, frecvent adăugarea de elemente, inclusiv de aliere: nichel, crom, molibden, zirconiu, vanadiu, Cobalt, aluminiu, siliciu, mangan, Wolfram, Titan şi aşa mai departe. Aceste elemente de aliere schimba proprietăţile mecanice şi proprietăţile fizice de oţel carbon, pot obţine o rezistenţă şi tenacitate, purta mai bine rezistenta, rezistenta la coroziune, rezistenţă la temperatură scăzută şi rezistenţă la temperatură înaltă.


Principalul avantaj al otelurilor structurale aliaj pentru mecanice de fabricaţie este că acestea sunt uşor de a potoli şi proprietăţile lor mecanice sunt îmbunătăţite în mod semnificativ după călire. Nu numai are bune proprietati mecanice, cum ar fi rezistenţa la tracţiune, limita elastica, alungirea, impact valoare, limita de oboseala. În plus, acesta are lucrabilitate excelenta cum ar fi turnare, forjare şi prelucrabilitate, pot fi folosite la fabricarea toate tipurile de piese mecanice, cum ar fi axe, uneltele, şuruburi, nuci, auto, piese de motocicleta, masini piese si piese rezistente la uzură carburarea suprafaţă şi aplicarea de calire. Cele mai frecvent utilizate în JIS standard aliaj otel în principal, inclusiv:

 

  • SCM415 aliaj de oţel

Standardele corespunzătoare de SCM415 sunt 15CrMo de GB iar DIN 15CrMo5. SCM415 carburized si intarit oțeluri este destinat utilizării cu cilindrii, pistoane, axe, pinioane, bolturi, arbori, etc. unde nevoie de duritate mare sau rezistenta la uzura.

Materialele de inlocuit de SCM420 sunt GB 20CrMo, ASTM 4118 şiDIN 25CrMo4. SCM420 aliaj de oţel structurale a ridicat hardenability, Sudabilitate bună, prelucrabilitate bună şi rece tulpina plasticitate, fără revenire fragilitate şi nu este uşor pentru a forma rece crack. Este folosit pentru producerea diferitelor speciale rezistente la uzură părţi de automobile si aeronave, cum ar fi unelte, axe, conductele de inalta presiune si diverse elemente de fixare.

  • SCM440 aliaj de oţel

SCM440 este un fel de mediu de carbon-crom-molibdenoțel aliat.Continutul de crom oferă permeabilitate bună duritate, şi elementul de molibden dă uniformitatea de duritate şi rezistenţă ridicată. Aliaj echilibrat rezistenţă rezistenţă, tenacitate şi uzura bine. Aceasta are următoarele avantaje: stabil compoziţia, scăzut de elemente nocive, distilata din oţel, strat de decarbonatare mici, mai puţin de defecte de suprafaţă, etc, şi este uşor de proces în condiţii de tratament termic, cu ductilitate bună şi rezistenţă la temperatură înaltă stresul. Acest material este utilizat pe scară largă în producţia de elemente de fixare din oţel de înaltă rezistenţă, cum ar fi motor, mucegai, motor, unelte, piese de transmisie, ax, uneltele, braţul, rece forjare piese, şurub produse.

  • SNCM220 aliaj de oţel

SNCM220 pe materiale corespunzătoare din oţel este GB 20CrNiMo, ASTM 8615, 8617, 8620, 8622, DIN 20MoCr4. SNCM220 este un aliaj utilizate în mod obişnuit carburized oţel şi poartă din oţel, suprafata carburized are o duritate destul de mare, rezistenţă la uzură şi contactaţi puterea de oboseală, în timp ce centrul încă păstrează bun tenacitate şi poate rezista la presiune mare impact. SNCM220 este folosit în principal ca materialul de impactul şi rezistente la uzură piese auto lagare, arbori de transmisie, Angrenaje, şuruburi, instrument de piese, etc.

  • SNCM420 aliaj de oţel

Oțeluri JIS SNCM420 poate fi înlocuit de ASTM 4320. SNCM420 este, de asemenea, un oţel carburized. Proprietatile mecanice sunt similare ca SNCM220, ambele are duritate relativ mare, rezistenta la abraziune şi rezistenţă de contact oboseala după carburarea la suprafaţă. SNCM420 este folosit în principal ca feroviare poartă, arborele de transmisie, uneltele, şurub, instrument de părţi şi alte părţi care pot rezista la impact si uzura.

  • SNCM439 aliaj de oţel

Materialul corespunzător al SNCM439 sunt 40CrNiMoA de GB, 45CrNiMoVA, ASTM 4340, 9840. SNCM439 este un fel de otel temperat cu mare duritate si tenacitate. Este potrivit pentru producerea şuruburi, pinioane, axe, nuci, pistoane sau părţi care au nevoie de tenacitate pentru autovehicule.